Hozzávalók: 1,80 kg ponty, só, 20 dkg hagyma, 10 dkg zsír, 20 dkg füstölt szalonna, pirospaprika, 2 dkg liszt, 1 kg főtt burgonya, 1 liter tejföl, 25 dkg zöldpaprika, 15 dkg paradicsom.
A pontyot megtisztítjuk, megmossuk és feldaraboljuk. A haldarabokat bevagdaljuk és a nyílásokba vékony szalonnaszeleteket teszünk, majd besózzuk és meghintjük pirospaprikával. Egy tepsit kikenünk zsírral, az aljára karikára vágott főtt burgonyát teszünk, rárakjuk a halszeleteket, beborítjuk karikára vágott hagymával, zöldpaprikával, paradicsommal. Megöntözzük olvasztott zsírral vagy vajjal és forró sütőbe tesszük. Ha a hal félig megsült, megöntözzük liszttel elkevert tejföllel és készre pároljuk.