Válogatott és kipróbált, konyhai receptek

Lefőzöm anyámat

Lefőzöm anyámat

PÖRKÖLT PONTY

2017. szeptember 27. - Hurda Csaba

Hozzávalók: 1,80 kg ponty, só, 20 dkg hagyma, 10 dkg zsír, pirospaprika, 25 dkg zöldpaprika, 15 dkg friss paradicsom vagy 15 dkg lecsó.

A pontyot megtisztítjuk, feldaraboljuk és besózzuk. A finomra vágott hagymát zsírban megpirítjuk, meghintjük paprikával és kevés vízzel feleresztjük. Hozzáadjuk a negyedekre vágott zöldpaprikát, a gerezdekre vágott paradicsomot (télen lecsót) és felforraljuk. A pontydarabokat egy zománcozott tepsibe rakjuk, ráöntjük a pörköltlevet és sütőben - öntöz-getés közben - készre pároljuk. Köretnek főtt burgonyát adunk hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://lefozom.blog.hu/api/trackback/id/tr9512899868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása