Hozzávalók; 1,50 kg friss zöldbab vagy 1 kg konzerv, 5 dkg zsír, 6 dkg liszt, só, 3 dkg hagyma, 5 cl ecet, paprika, cukor, 3 dl tejföl, 1 gerezd fokhagyma, 1/2 csomag zöldpetrezselyem.
A zöld- vagy vajbabot szálkáitól és végeitől megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk vagy tördeljük, és forrásban levő, gyengén sózott vízben puhára főzzük. Világosbarna rántást készítünk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát. Ezzel kissé megpirítjuk, majd a finomra vágott fokhagymát, zöldpetrezselymet, pirospaprikát hozzáadjuk és hideg vízzel felengedjük. Ha a zöldbab puhára főtt, berántjuk és jól felforraljuk. Ezután hozzáöntjük a tejfölt és még egyszer felforraljuk. Sóval, cukorral, ecettel ízesítjük