Válogatott és kipróbált, konyhai receptek

Lefőzöm anyámat

Lefőzöm anyámat

MÉSZÁROSTOKÁNY

2017. szeptember 27. - Hurda Csaba

Hozzávalók: 70 dkg marhahús, 15 dkg virsli, 8 dkg zsír, 15 dkg hagyma, 6 dkg füstölt szalonna, 4 dkg paradicsompüré, 1,5 dl fehérbor, törött bors, majoránna, só, 2 db zöldpaprika.

Hasonló eljárással készítjük, mint az erdélyi tokányt, azzal az eltéréssel, hogy karikára vágott virslit is teszünk bele. A virsli bőrét lehúzzuk, 3 mm vastag karikára vágjuk, kevés zsírban kissé átpirítjuk, utána az elkészült tokányba keverjük és az egészet még 2-3 percig forraljuk. Köretnek hagymás tört burgonyát adunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://lefozom.blog.hu/api/trackback/id/tr412899904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása