Válogatott és kipróbált, konyhai receptek

Lefőzöm anyámat

Lefőzöm anyámat

PONTY HALÁSZLÉ (MÁS MÓDON)

2017. szeptember 27. - Hurda Csaba

Hozzávalók: 1,50 kg ponty, 50 dkg burgonya, 15 dkg vöröshagyma, 2 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 3 dkg zsír, só, pirospaprika, kevés zellerzöld.

Lehetőleg élő pontyot vásároljunk. A pontyot megtisztítva, darabokra vágjuk és besózzuk. A ponty fejét, gerincét, a fele vöröshagymát karikára vágva a zellerzöldjével feltesszük főni. A vöröshagyma másik felét finomra vágjuk és zsírban aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát és a leszűrt hallével fölengedjük. A burgonyát vékony hasábokra vágva a paprikás hallében felforraljuk, majd hozzátesszük a besózott halakat, gerezdekre vágott zöldpaprikát, paradicsomot és 20 percig főzzük.

A bejegyzés trackback címe:

https://lefozom.blog.hu/api/trackback/id/tr2012899854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása