Válogatott és kipróbált, konyhai receptek

Lefőzöm anyámat

Lefőzöm anyámat

PÁSZTORHÚS

2017. szeptember 27. - Hurda Csaba

Hozzávalók: 80 dkg marhahús, 10 dkg füstölt szalonna, 20 dkg vargányagomba, 8 dkg zsír, 12 dkg hagyma, só, paprika, törött bors, zöldpetrezselyem, 2 dl tejföl, 1,5 dkg liszt.

A húst kisebb kockákra vágjuk és megmossuk. Egy lábasban felolvasztjuk a zsírt, ebben sárgára pirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a paprikát, 1 dl vizzel felöntjük és 2-3 percig forraljuk. Utána beletesszük a húst, megsózzuk és lefödve pároljuk. Időnként megkeverjük és ha a leve lefőtt, kevés vizet öntünk utána. A vargányagombát több vízben jól megmossuk és lecsorgatva cikkekre vágjuk. A kisebb kockákra vágott szalonnát kicsit átpirítjuk, hozzáadjuk a gombát, megszórjuk törött borssal és finomra vágott zöldpetrezselyemmel. Néhány percig pároljuk és kb. 10 perccel a puhulás előtt hozzáadjuk a húshoz. Végül hozzáöntjük a liszttel elhabart tejfölt és így még egyszer jói felforraljuk. Köretnek párolt rizst vagy tört burgonyát adunk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://lefozom.blog.hu/api/trackback/id/tr6412899914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása