Válogatott és kipróbált, konyhai receptek

Lefőzöm anyámat

Lefőzöm anyámat

PAPRIKÁS PONTY ROSTON

2017. szeptember 27. - Hurda Csaba

Hozzávalók: 2 kg ponty, 10 dkg füstölt szalonna, 15 dkg zsír, 2 dkg liszt, 2 dkg pirospaprika, 3 dl tejföl, só.

A ponty pikkelyeit eltávolítjuk, a hasát felvágjuk, belét eltávolítjuk és megmossuk. A fejét levágjuk, hosszában kettévágjuk, csontjait kifejtjük, 5 darabra vágjuk és megsózzuk. A füstölt szalonnát vékony szeletekre vágjuk és a felvágott halat megtűzdeljük. Pirospaprikával jól bedörzsöljük, a megforrósított zsírba tesszük és sütőben készre sütjük. A tepsiből kivesszük a megsült halat, a zsírból keveset leöntünk és a liszttel elkevert tejföllel fölengedjük a zsírt. Sült burgonyát adunk mellé.

A bejegyzés trackback címe:

https://lefozom.blog.hu/api/trackback/id/tr5812899884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása