Hozzávalók: 30 dkg bélszínfej, 25 dkg sertéslapocka, 25 dkg borjúlapocka, 8 dkg füstölt szalonna, 5 dkg zsír, 10 dkg hagyma, 10 dkg lecsó, só, 2 dl tejföl, 1,5 dkg liszt, pirospaprika.
Egy lábasban felolvasztjuk a zsírt, hozzáadjuk a ceruzavastagságú metéltre vágott szalonnát. Gyenge pirulás után kiszedjük a zsírból és félretesszük. Ebben a zsírban sárgára pirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzákeverjük a paprikát és kevés vízzel felöntve 2-3 percig forraljuk. Utána beletesszük a !/a cm vastag és 6 cm hosszú csíkokra vágott és megmosott bélszínfejet, megsózzuk és lefödve kb. fél órát pároljuk. Ezután hozzátesszük az ugyanilyen méretű csíkokra vágott sertéshúst, majd kb. 20 perc múlva a csíkokra vágott borjúhúst és így időnként kevés vizet utána töltve pároljuk. Mikor a hús puhulni kezd, hozzátesszük a lecsót (nyáron 2 db zöldpaprikát és 2 kis paradicsomot) és az átpirított szalonnát és ezzel készre pároljuk. Majd hozzáöntjük a liszttel elhabart tejfölt és ezzel még 3-4 percig forraljuk. Ha a mártás túl sűrű lenne, kevés vízzel felhígítjuk. Köretnek galuskát vagy párolt rizst adunk.