Válogatott és kipróbált, konyhai receptek

Lefőzöm anyámat

Lefőzöm anyámat

CUKORBORSÓ-FŐZELÉK

2017. szeptember 27. - Hurda Csaba

Hozzávalók: 2,50 kg hüvelyes vagy 75 dkg fejtett zöldborsó, 5 dkg zsír, 6 dkg liszt, só, cukor, 1 csomag zöldpetrezselyem.

A megtisztított és megmosott borsót forrásban levő, gyengén sózott és cukrozott vízben megfőzzük. Világos rántást készítünk, hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet, a borsólével felengedjük és simára keverjük, majd a puhára főtt borsóra öntjük és jól felforraljuk. A fiatal, gyenge cukorborsót úgy is készíthetjük, hogy előbb a zsíron a vágott zöldpetrezselyemmel megpároljuk. Ha már puha, liszttel meghintjük, elkeverjük, vízzel vagy csontlével felengedjük és ismét simára keverjük. Utána ízesítjük és jól felforraljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lefozom.blog.hu/api/trackback/id/tr10012899808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása