Válogatott és kipróbált, konyhai receptek

Lefőzöm anyámat

Lefőzöm anyámat

TEJFÖLÖS SÓSKA

2017. szeptember 27. - Hurda Csaba

Hozzávalók: 1 kg sóska, 4 dkg zsír, 6 dkg liszt, só, 3 dkg hagyma, 5 dkg cukor, 3 dl tejföl.

A megtisztított sóskát bő vízben többször megmossuk és szitán lecsurgatjuk. A hagymát zsírban megpirítjuk, hozzáadjuk a sóskát, és fedő alatt puhára pároljuk. Ezután ráöntjük a liszttel összekevert tejfölt és negyedóráig főzzük. Ha túl sűrű, csontlével vagy vízzel felengedjük. Szitán áttörjük, újból felfőzzük és cukorral ízesítjük. Tálalás előtt habverővel simára keverjük. 

A bejegyzés trackback címe:

https://lefozom.blog.hu/api/trackback/id/tr9412899830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása