Hozzávalók: 80 dkg bélszínfej, 10 dkg zsír, 15 dkg hagyma, kevés fokhagyma, törött bors, majoránna, só, 4 dkg paradicsompüré.
A bélszínfejet 1/2 cm vastagságú és 6 cm hosszú csíkokra összevágjuk és jól megmossuk. Az apróra vágott hagymát zsírban sárgára pirítjuk, beletesszük a finomra vágott fokhagymát, majd a paradicsompürét. Felöntjük kevés vízzel és kevergetve 2-3 percig főzzük. Ezután beletesszük a húst, megsózzuk, borssal, majoránnával meghintjük és lefedve pároljuk. Ha a hús zsírjára lesült, kevés vizet öntünk hozzá. Mikor a hús már megpuhult, ügyeljünk arra, hogy a leve jó sűrű legyen, mert minden tokányt sűrű, rövid (ével kell tálalni. Köretnek rizst, tarhonyát vagy tört burgonyát adunk.