Hozzávalók: 1,80 kg ponty, só, 4 dkg liszt, 8 dkg vaj, törött bors, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, 20 dkg gomba, 5 dkg hagyma, 1 csomag zöldpetrezselyem, 1,5 dl fehérbor.
A megtisztított pontyot a gerinccsontról lefejtjük, feldaraboljuk és besózva a tepsibe helyezzük. Ráöntjük a fehérbort, meghintjük a szeletekre vágott gombával, finomra vágott hagymával, vagdalt zöldpetrezselyemmel és törött borssal. Megvajazott fehér papírral befedjük, kevés víz hozzáadásával felforraljuk és sütőben készre pároljuk. Ha a ponty megfőtt, ráöntjük a liszttel összehabart tejfölt és tejszint, még egyszer felforraljuk, ízesítjük és tálaljuk. Vajas burgonyát adunk hozzá.