Válogatott és kipróbált, konyhai receptek

Lefőzöm anyámat

Lefőzöm anyámat

PARAJFŐZELÉK

2017. szeptember 27. - Hurda Csaba

Hozzávalók: 1,25 kg paraj, 4 dkg zsír, 6 dkg liszt,  1 tej, só, törött bors, 1 gerezd fokhagyma, kevés szódabikarbóna.

A szárától megtisztított parajieveleket bő vízben megmossuk, majd szitán lecsurgatjuk. A szódabikarbónás, forrásban levő vízben a parajleveleket megfőzzük, Ha megpuhult, leszűrjük, hideg vízben lehűtjük, majd jól kinyomjuk és szitán áttörjük. A rántást világosbarnára pirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, majd beletesszük az áttört parajt és forró csontlével vagy vízzel és tejjel felengedjük. Sóval, törött borssal ízesítjük és negyedóráig forraljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://lefozom.blog.hu/api/trackback/id/tr112899826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása