Hozzávalók: 2 kg ponty, 20 dkg hagyma, 15 dkg zöldpaprika, kevés paradicsompüré, pirospaprika, 2 db tojásfehérje, 3 db kemény tojás, 3 dkg zselatin, 10 dkg friss paradicsom, só.
A pontyot megtisztítjuk, belét eltávolítjuk, megmossuk, a fejét levágjuk, a gerincéről a két filét lefejtjük, darabokra vágjuk és besózzuk. Egy lábasban a fejét, a gerincét, a hal ikráját vagy tejét a karikára vágott hagymával megsózva, megpaprikázva, 1 liter vízzel felöntve 1 óráig főzzük. Zöldpaprikát és paradicsomot vagy lecsót is teszünk hozzá. A pontyszeleteket egy mély edénybe rakjuk, rászűrjük a hal levét, puhára főzzük, majd félreállítjuk. Ha kissé kihűlt, a halat kiszedjük és tálra rakjuk. Kemény tojással zöldpaprikával, ikrájával és tejével körítjük. A hal levét megtisztítjuk, 2 tojásfehérjét és a paradicsompürét kevés vízzel, habverővel elkeverjük. Hozzáöntjük a hal levét (1 liter), hozzáadjuk a zselatint és keverés közben felforraljuk. Néhány percnyi forralás után a szűrőruhán átszűrjük. Ha kissé kihűlt, a halakra öntjük és jégszekrénybe tesszük.