Hozzávalók: 1,20 kg savanyú káposzta, 20 dkg füstölt kolbász, 20 dkg füstölt húsos szalonna, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 db zöldpaprika, 2 dl tejföl, pirospaprika, 6 dkg liszt, 8 dkg zsír, só, bors, majoránna.
Ha a káposzta túl savanyú vagy sós volna, akkor főzés előtt kissé átmossuk. Annyi vízben vagy csontieben tesszük tűzre, hogy jól ellepje. Hozzáadjuk a füstölt szalonnát és befödve lassan főzzük. Fele mennyiségű zsírban sárgára pirítjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, ráadjuk a pirospaprikát, összekeverjük a karikára vágott zöldpaprikával, kevés vízzel fölengedjük és a félig megfőtt káposztához adjuk. A fele zsírból világosbarna rántást készítünk 6 dkg liszttel. Kissé félreállítjuk, majd kevés hideg vízzel simára keverjük és berántjuk a megpuhult káposztát. Törött borssal, kevés majoránnával fűszerezzük. Rövid ideig tartó forrás után beleadjuk a kolbászt, majd 10 perc múlva kivesszük a szalonnát és í kolbászt is. A szalonnát metéltre, a kolbászt szeletekre vágjuk és visszaadjuk a káposztába. Végül belehabarjuk a tejfölt, kissé felfőzzük és félreállítjuk.