Hozzávalók: 50 dkg darált sertéshús, 1,50 kg spárgatök, 1 db zsemle, • 1 dl tej, 1 db tojás, 4 dkg vaj, 1 g bors, 1/2 csomag zöldpetrezselyem, 1 dl ecet, 1 dkg só, 1 dl fehérbor, 1 liter tejfölös kapormártás.
A megtisztított spárgatököt 4 cm-es darabokra vágjuk és belső magvas részeit kitisztítjuk. A tökdarabokat ecetes sós vízben néhány percig főzzük, majd szitára kiszedve hagyjuk kihűlni. A finomra darált húshoz hozzáadjuk a tejben áztatott és kinyomott zsemlét, a tojást, a törött borsot, sót, a finomra vágott petrezselymet és jól összekeverjük. A töltelékkel megtöltjük a kihűlt tökdarabokat, egy vajjal kikent lábasba egymás mellé rakjuk, ráöntjük a fehérbort és egy kevés vizet, majd sütőben lefödve puhára pároljuk. Tejfölös kapormártással leöntjük a megpuhult tököt és még néhány percig együtt forraljuk. Mély porcelán vagy tűzálló üvegtálban tálaljuk és külön rizsköretet adunk hozzá.