Hozzávalók: 80 dkg marhahús, 8 dkg füstölt szalonna, 5 dkg zsír, 15 dkg hagyma, fokhagyma, 4 dkg paradicsompüré, 1,5 dl fehérbor, törött bors, majoránna, só, 2 db zöldpaprika.
A sima marhalapockát Va cm vastagságú és 6 cm hosszúságú csíkokra összevágjuk és jól megmossuk. A ceruzavastagságú metéltre összevágott szalonnát a zsírban átpirítjuk, majd a zsírt leszűrjük róla és a szalonnát félretesszük. A zsírban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd a* ugyancsak apróra vágott fokhagymát. Ezután felöntjük a borral, beletesszük .a paradicsomot és állandóan keverve néhány percig főzzük. Ebbe beletesszük a húst, borssal és majoránnával fűszerezzük és lefedve pároljuk. (Idényben 2 db zöldpaprikát is tehetünk hozzá.) Időnként megkeverjük es ha a hús zsírjára lesült, kevés vizet öntünk hozzá. Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a megsütött szalonnát, ezzel még egyszer jól átpároljuk és rövid, sűrű lével tálaljuk. Köretnek hagymás tört burgonyát adunk.