Hozzávalók: 1.25 kg savanyú káposzta, 5 dkg zsír. 6 dkg liszt, 2 dl tejföl, dkg hagyma. 1 gerezd fokhagyma, paprika, köménymag, só.
Ha a káposzta túl savanyú, kissé kimossuk, majd annyi vízzel, hogy ellepje, köménymaggal és sóval feltesszük főni. (Füstölt szalonnát vagy sertéscsontot is főzhetünk bele.) Rántást készítünk és ha ez már barnul, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, fokhagymát, paprikát, majd felengedjük hideg vízzel. Ha a káposzta megpuhult, hozzáadjuk a felengedett rántást, tejfölt és jól felforraljuk. Nyári idényben főzhetünk a káposztába friss paradicsomot és zöldpaprikát is, ha pedig kaprosán akarjuk, 1 csomó kaprot főzhetünk bele, előzőleg apróra összevágva.