Válogatott és kipróbált, konyhai receptek

Lefőzöm anyámat

Lefőzöm anyámat

SAVANYUKAPOSZTA-FÖZELÉK

2017. szeptember 27. - Hurda Csaba

Hozzávalók: 1.25 kg savanyú káposzta, 5 dkg zsír. 6 dkg liszt, 2 dl tejföl, dkg hagyma. 1 gerezd fokhagyma, paprika, köménymag, só.

Ha a káposzta túl savanyú, kissé kimossuk, majd annyi vízzel, hogy ellepje, köménymaggal és sóval feltesszük főni. (Füstölt szalonnát vagy sertéscsontot is főzhetünk bele.) Rántást készítünk és ha ez már barnul, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, fokhagymát, paprikát, majd felengedjük hideg vízzel. Ha a káposzta megpuhult, hozzáadjuk a felengedett rántást, tejfölt és jól felforraljuk. Nyári idényben főzhetünk a káposztába friss paradicsomot és zöldpaprikát is, ha pedig kaprosán akarjuk, 1 csomó kaprot főzhetünk bele, előzőleg apróra összevágva.

A bejegyzés trackback címe:

https://lefozom.blog.hu/api/trackback/id/tr5112899784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása