Válogatott és kipróbált, konyhai receptek

Lefőzöm anyámat

Lefőzöm anyámat

PARADICSOMOS KÁPOSZTA

2017. szeptember 27. - Hurda Csaba

Hozzávalók: 1,25 kg fejes káposzta, 6 dkg liszt, 5 dkg zsír, só, 1 kg friss paradicsom vagy 15 dkg konzerv paradicsom, 5 dkg cukor, 4 dkg hagyma.

A fejes káposztát megtisztítjuk, megmossuk, majd metéltre vágjuk és forrásban levő sós vízben megfőzzük. Világosbarna rántást készítünk, hozzáadjuk a tinómra vágott hagymát, kissé megfonnyasztjuk és félreállítjuk. Ha a káposzta megpuhult, hozzáadjuk a paradicsompürét, felforraljuk, utána berántjuk és megcukrozzuk. Ha friss paradicsommal készítjük, előbb a paradicsomot a szokásos módon megfőzzük.

A bejegyzés trackback címe:

https://lefozom.blog.hu/api/trackback/id/tr1412899792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása