Válogatott és kipróbált, konyhai receptek

Lefőzöm anyámat

Lefőzöm anyámat

PARADICSOMOS BURGONYA

2017. szeptember 27. - Hurda Csaba

Hozzávalók: 1,5 kg burgonya, 5 dkg zsír, 1 kg friss paradicsom vagy 15 dkg paradicsompüré, 1 csomag zellerzöldje, 6 dkg liszt, 5 dkg cukor, só. 

A héjában főtt és megtisztított burgonyát karikára vágjuk. Finomra vágott hagymával világos rántást készítünk. Belekeverjük a paradicsompürét és a zellerzöldjét, majd vízzel vagy csontlével felengedjük, megsózzuk és jól felforraljuk. Beletesszük a karikára vágott főtt burgonyát és ismét jól felfőzzük. Ha friss paradicsomból készítjük, akkor a megtisztított és megmosott paradicsomot a zellerzöldjével együtt tesszük fel. Ha megfőtt, szitán áttörjük. Utána ugyanúgy készítjük, mint a paradicsompürével. Cukorral ízesítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://lefozom.blog.hu/api/trackback/id/tr6312899764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása