Válogatott és kipróbált, konyhai receptek

Lefőzöm anyámat

Lefőzöm anyámat

LENCSEFŐZELÉK

2017. szeptember 27. - Hurda Csaba

Hozzávalók: 50 dkg lencse, 5 dkg zsír, 5 dkg liszt, 3 dkg hagyma, I gerezd fokhagyma, 2 dkg cukor, 1 dkg mustár. 5 cl ecet, paprika, 1 babérlevél, 1 citrom, só.

A megtisztított lencsét jól megmossuk, egy éjjelen át hideg vízben áztatjuk, majd ugyancsak hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a babérlevelet, megsózzuk és lassú, egyenletes forrás közben puhára főzzük. A finomra vágott hagymával, fokhagymával világos rántást készítünk. Beleadjuk a pirospaprikát, a puhára főtt lencsét berántjuk és ecettel, mustárral, cukorral, citromlével ízesítjük. A lencsében is főzhetünk füstölt sertéshúst vagy szalonnát.

A bejegyzés trackback címe:

https://lefozom.blog.hu/api/trackback/id/tr8812899756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása