Válogatott és kipróbált, konyhai receptek

Lefőzöm anyámat

Lefőzöm anyámat

TEJFÖLÖS BURGONYALEVES

2017. szeptember 26. - Hurda Csaba

Hozzávalók: 30 dkg borjú- vagy sertéscsont, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg petrezselyemgyökér, só, 60 dkg burgonya, 4 dkg zsír, 6 dkg liszt, 3 dkg hagyma, XA csomag petrezselyemzöldje, Vi csomag zellerzöldje, 2 dl tejföl.

A csontot, zöldséget 1,5 liter sós vízben megfőzzük. A levest leszűrjük, a megtisztított és kockára vágott burgonyát belerakjuk és megfőzzük. A zsírból és lisztből rántást készítünk. Ha megpirult, finomra vágott hagymát, zellert és petrezselyemzöldet teszünk bele. A rántást hideg vízzel felöntjük, a levesbe keverjük és jól felforraljuk. Tálalás előtt belekeverjük a tejfölt is.

A bejegyzés trackback címe:

https://lefozom.blog.hu/api/trackback/id/tr7912898074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása