Hozzávalók: Egy nagy vagy két kisebb libának az aprólékja, 1 db zeller, 1 db nagyobb sárgarépa, 2 db petrezselyemgyökér, 1 kis csomag zöldpetrezselyem, só, törött bors, majoránna. 1 tojás, 1 zsemle, 3 dkg zsemlemorzsa, 6 dkg liszt, 10 dkg zsír.
A jól megtisztított aprólékot megfelelő nagyságú darabokra vagdaljuk. Lehetőleg éles és nehéz késsel egy csapásra üssük át, hogy minél kevesebb szilánkja legyen. A zúzát és a szívet kis kockákra vágjuk és lehetőleg külön, egész puhára főzzük. Az aprólékot megfelelő mennyiségű vízzel a tűzre tesszük és megsózva puhára főzzük. A megtisztított zöldséget kockára vágjuk. Kevés zsírban kissé átpirítjuk állandó keverés közben, majd a félig főtt aprólékhoz adjuk. Világos rántást készítünk vágott zöldpetrezselyemmel és berántjuk vele a teljesen puhára főtt aprólékot. Hozzáadjuk a puhára főtt zúzát és szívet, majd egy igen kevés vágott majoránnával és törött borssal fűszerezve tovább forraljuk. A vízben áztatott zsemlét jól kinyomkodjuk, elkeverjük kis zsírral, tojással, hozzáadjuk a morzsát, sózzuk. Vágott zöldpetrezselymet, csöpp törött borsot, majoránnát adunk bele. Apró gombóckákat formálunk és belefőzzük a kész levesbe. Néhány percnyi forrás után tálalható.