Válogatott és kipróbált, konyhai receptek

Lefőzöm anyámat

Lefőzöm anyámat

LEBBENCSLEVES

2017. szeptember 26. - Hurda Csaba

Hozzávalók: 50 dkg burgonya, só, 4 dkg zsír, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dkg hagyma, 10 dkg liszt, V2 tojás, 10 dkg lecsó, vagy 1 db zöldpaprika, egy kis paradicsom és pirospaprika.

A meghámozott és megmosott burgonyát kockára vágjuk és 1,5 liter sós vízben megfőzzük. A lisztből és a tojásból tésztát gyúrunk, kockára vágjuk és zsírban megpirítjuk. A füstölt szalonnát is kockára vágjuk, az apróra vágott hagymával megpirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, majd a lecsóval, illetve a zöldpaprikával, paradicsommal s a tésztával együtt a levesbe tesszük. 10 percig forraljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://lefozom.blog.hu/api/trackback/id/tr9312898020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása