Válogatott és kipróbált, konyhai receptek

Lefőzöm anyámat

Lefőzöm anyámat

CSORDÁSLEVES

2017. szeptember 26. - Hurda Csaba

Hozzávalók: 25 dkg marhahús, 25 dkg birkahús, 35 dkg jérce, 25 dkg vegyes zöldség, 10 dkg kelkáposzta, 1 kis fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, pirospaprika (lebbencstésztának: 8 dkg liszt, 1 tojás).

A marhahúst és a birkahúst gulyásnagyságú kockákra vágjuk. A birkahúst leforrázzuk, hideg vízzel lemossuk és a marhahússal együtt, mint a húslevest, feltesszük főni. Ha a hús félig megfőtt, hozzáadjuk az öt darabra vágót jércét. A zöldséget, kelkáposztát, hagymát vastag metéltre vágjuk, a fűszerekkel együtt a levesbe tesszük és készre főzzük. A lisztből és tojásból lebbencstésztát gyúrunk és tálalás előtt a levesbe főzzük.

A bejegyzés trackback címe:

https://lefozom.blog.hu/api/trackback/id/tr5212898198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása