Válogatott és kipróbált, konyhai receptek

Lefőzöm anyámat

Lefőzöm anyámat

BORLEVES

2017. szeptember 26. - Hurda Csaba

Hozzávalók: 12 dl jó fehér bor. 5 tojássárgája, 15-20 dkg cukor, kis darabka fahéj, citromhéj, 1 db szegfűszeg.

A fehér bort 4 dl vízzel a tűzre tesszük a cukorral, fahéjjal és citromhéjjal, melybe beleszórjuk a szegfűszeget. Mielőtt megmelegedne, félreteszünk belőle fél csészényivel. A levesestálban habverővel jól elhabarjuk a tojássárgáját a fél csészényi borral. Mintegy 8-10 percnyi lassú forralás után hozzáhabarjuk a bort a tojássárgájához, a fahéjat és citromhéjat kihalásszuk belőle és tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://lefozom.blog.hu/api/trackback/id/tr1212898156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása