Válogatott és kipróbált, konyhai receptek

Lefőzöm anyámat

Lefőzöm anyámat

BAKONYI BETYÁRLEVES

2017. szeptember 26. - Hurda Csaba

Hozzávalók: 50 dkg marhaszegye, 50 dkg levestyúk (Vi db), 25 dkg vegyes zöldség, 10 dkg zeller, 1 fej hagyma, só, egész bors, 1 db hegyespaprika. (Laskatésztának: 8 dkg liszt, 1 tojás.)

A marhahúst és a tyúkot öt-öt darabra vágjuk és feltesszük főni, mint a húslevest. Ha a hús félig megfőtt, hozzátesszük a metéltre vágott zöldséget, zellert és a hagymát, paprikát, sót és az egész borsot, majd készre főzzük- A lisztből, tojásból csusza vékonyságú laskatésztát gyúrunk és tálalás előtt a levesbe főzzük.

A bejegyzés trackback címe:

https://lefozom.blog.hu/api/trackback/id/tr3212898196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása