Válogatott és kipróbált, konyhai receptek

Lefőzöm anyámat

Lefőzöm anyámat

SÁRGABORSÓPÜRÉ

2017. szeptember 27. - Hurda Csaba

Hozzávalók: 50 dkg feles sárgaborsó, 3 dkg hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 6 dkg liszt, 4 dkg zsír, törött bors és só.

A megtisztított sárgaborsót jól megmossuk és egy éjjelen át hideg vízben áztatjuk. Majd hideg vízben feltesszük (tehetünk bele füstölt sertéskarajt 34 vagy oldalast) és puhára főzzük. Finomra vágott hagymával, fokhagymával világos rántást készítünk, hideg vízzel felengedjük, majd a puhára főtt borsót berántjuk, felforraljuk, szitán áttörjük és ízesítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://lefozom.blog.hu/api/trackback/id/tr6512899752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása