Válogatott és kipróbált, konyhai receptek

Lefőzöm anyámat

Lefőzöm anyámat

LUCSKOSKÁPOSZTA

2017. szeptember 27. - Hurda Csaba

Hozzávalók: 1,25 kg fejes káposzta 4 dkg zsír, 6 dkg liszt, 2 dl tejföl, 3 dkg hagyma, só, 4 dkg füstölt szalonna, törött bors, köménymag, 1 gerezd fokhagyma.

A megtisztított fejes káposztát szélesebb metéltre vágjuk és forrásban levő sós, köménymagos vízben puhára főzzük. A szalonnát kockára vágjuk, kisütjük. A megsült szalonnát a zsírból kiszedjük és a zsirt a rántáshoz használjuk fel. Finomra vágott hagymával, fokhagymával világosbarna pirított rántást készítünk, hideg vízzel felengedjük. Majd simára elkeverjük, beletesszük a tejfölt és a puhára főtt káposztát berántjuk. Törött borssal izesitjük, kis ideig még forraljuk, végül hozzáadjuk a kisütött szalonnát. Sertésfejet, fület, farkat is főzhetünk bele és ezzel együtt tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://lefozom.blog.hu/api/trackback/id/tr7912899794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása