Hozzávalók: 80 dkg marhahús, 8 dkg zsír, 25 dkg hagyma, 75 dkg burgonya, 25 dkg vegyes zöldség, 15 dkg zöldpaprika, 15 dkg paradicsom, kevés fokhagyma, köménymag, majoránna, pirospaprika, só. (Csipetkének: 6 dkg liszt, 1 db tojás.)
A gulyáshúst kockára vágjuk, jól megmossuk és egy lábasba tesszük. Hozzáadjuk a zsírt, finomra vágott hagymát, fokhagymát, paprikát, köménymagot, majoránnát. Megsózzuk, az egészet összekeverjük, kevés vizet öntünk hozzá és fedő alatt pároljuk. Párolás közben megkeverjük és ha a leve nagyon elfőtt, kevés vizet öntünk alá, hogy le ne pörkölődjék. Ha a hús puhulni kezd. hozzátesszük a cikkekre vágott zöldpaprikát, paradicsomot, majd a kockára vágott nyers burgonyát és az ugyancsak kockára vágott és kevés vízben megfőtt vegyes zöldséget. Felöntjük annyi vízzel, hogy az egészet jól ellepje és így puhára főzzük. Tálaláskor az anyaghányadoknál szereplő mennyiségű lisztből és tojásból készült, külön kifőzött csipetkét adunk bele.