Válogatott és kipróbált, konyhai receptek

Lefőzöm anyámat

Lefőzöm anyámat

SZÁRAZBAB-FŐZELÉK

2017. szeptember 26. - Hurda Csaba

Hozzávalók: 50 dkg fehér vagy tarka bab, 5 dkg zsír, 2 dkg hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 db babérlevél, 4 dkg liszt, paprika. 2 dl tejföl, só.

A megtisztított babot jól megmossuk és hideg vízben egy éjjelen át áztatjuk. Hideg vízben feltesszük főni, megsózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és lassú, egyenletes forrás közben puhára főzzük. A babban főzhetünk füstölt szalonnát vagy füstölt sertéscsülköt, ezzel javítjuk az izét. Finomra vágott hagymával, pirospaprikával világos rántást készítünk és vízzel felengedjük. A puhára főtt babot berántjuk, jól felforraljuk, tejföllel és ecettel ízesítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://lefozom.blog.hu/api/trackback/id/tr9012898256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása