Válogatott és kipróbált, konyhai receptek

Lefőzöm anyámat

Lefőzöm anyámat

LENCSELEVES

2017. szeptember 26. - Hurda Csaba

Hozzávalók: 30 dkg sertés- vagy borjúcsont, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg petrezselyemgyökér, 20 dkg lencse, só, 4 dkg zsír, 6 dkg liszt, 2 dkg hagyma, 2 dkg cukor, 1 db babérlevél, V2 dl ecet, 2 dkg mustár, 1,5 dl tejföl.

A megtisztított és megmosott lencsét puhára főzzük. A csontot, zöldséget 1,5 liter sós vízben megfőzzük és a megfőtt lencsére szűrjük, majd beletesszük a babérlevelet. Lisztből és zsírból finomra vágott hagymával rántást készítünk, kevés hideg vízzel felöntjük. A levesbe keverjük, ecettel, cukorral ízesítjük és 10 percig forraljuk. Tálalás előtt a tejfölben a mustárt habverővel elkeverjük és ugyancsak a levesbe öntjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://lefozom.blog.hu/api/trackback/id/tr6912898028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása