Válogatott és kipróbált, konyhai receptek

Lefőzöm anyámat

Lefőzöm anyámat

HIDEG MÁLNALEVES BAKATORRAL

2017. szeptember 26. - Hurda Csaba

Hozzávalók: 2 liter málna, 30 dkg cukor, 2 dl víz, 3,5 dl bakator bor, 2,5 dl fehér bor, 2 citrom, kis fahéj és citromhéj.

A málnát kiszemezzük, megmossuk, negyedrészét porcukorral meghintjük és jégre tesszük. A 25 dkg cukrot 2 dl vízzel felforraljuk, ráöntjük a többi málnára és szitán áttörjük. Hozzáöntjük a bakator vörös bort és a fehér bort. Az egészet porcelán edénybe öntjük, hozzácsavarjuk a citrom levét, hozzátesszük az egészben hagyott málnát és két-három órára jégre állítjuk. Hideg csészébe öntve tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://lefozom.blog.hu/api/trackback/id/tr1912898202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása