Válogatott és kipróbált, konyhai receptek

Lefőzöm anyámat

Lefőzöm anyámat

HALLEVES

2017. szeptember 26. - Hurda Csaba

Hozzávalók: 50 dkg hal (ponty, harcsa stb.), só, paprika, 2 dkg cukor, fél dl ecet, l db babérlevél, 4 dkg zsír, 6 dkg liszt, 1 dl tejföl, I zsemle, törött bors, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg petrezselyemgyökér, 2 dkg hagyma, tel csomag petrezselyemzöldje, 1 dkg vaj.

A  megtisztított halat 1,5 liter sós, ecetes, babérleveles, borsos, hagymás vízben megfőzzük. A megtisztított és metéltre vágott zöldséget a leszűrt nallében puhára főzzük. Zsírból, lisztből rántást készítünk, vágott zöldpetrezselymet, pirospaprikát teszünk bele és kevés hideg vízzel felöntjük. Utána a levesbe keverjük a tejföllel együtt és 10 percig forraljuk. A zsemlét kockára vágjuk, vajban megpirítjuk és tálaláskor minden tányér levesbe külön teszünk belőle. A hal húsát lefejtjük a szálkákról és tálaláskor a levesbe tesszük.

A bejegyzés trackback címe:

https://lefozom.blog.hu/api/trackback/id/tr5812898012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása