Hozzávalók: 50 dkg füstölt csülök, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg petrezselyemgyökér, só, 15 dkg szárazbab, 4 dkg zsír, 3 dkg hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 6 dkg liszt, 2 dl tejföl, pirospaprika, 4 csomag zöldpetrezselyem.
A füstölt csülköt 1,5 liter vízben megfőzzük. A megtisztított és megmosott babot néhány órára vízben áztatjuk, majd puhára főzzük és a füstölt hús levével felöntjük. Zsírból és lisztből rántást készítünk, a finomra vágott hagymát, fokhagymát, petrezselyemzöldjét, pirospaprikát a rántásba tesszük. Kevés hideg vízzel felöntjük, a levesbe keverjük és 10 percig forraljuk. A megfőtt csülköt 5 részre vágva tálalás előtt a levesbe tesszük. Ugyancsak tálalás előtt a tejfölt belekeverjük.